این در حالی است که محققان میگویند تاکنون هیچ بررسی علمی نشان نداده است که استفاده از ویتامینها بهصورت دارو میتواند باعث ایجاد سلامت شود. در عین حالیکه ویتامینها البته بهصورت طبیعیشان جزء لاینفک زندگی سالم هر فردی بهحساب میآید. در کنار این مسئله هشدار جدی متخصصان تغذیه را نیز باید درنظر گرفت که زندگی مدرن افراد آنها را به داروها و مولتی ویتامینهای مکمل بسیار وابستهتر کرده و در مقابل به همان اندازه از مصرف مواد غذایی طبیعی دور کرده است.
مقدمه حاضر برای توصیه به مصرف یکی از میوههای خوشرنگ و خوشمزهای است که بنابر حضور فصلیاش اکنون در بسیاری از مغازههای میوهفروشی یا حتی باغهای میوه خودنمایی میکند. شاتوت میوهای که آن را یک مولتی ویتامین طبیعی نیز میشناسند. از نظر طبیعتدرمانگران وجود انواع آنتیاکسیدانهای گوناگون در شاتوت (درجه ظرفیت جذب رادیکالهای آزاد) آن را که یک شاخص اندازهگیری تأثیر مواد غذایی در پیشگیری از سرطان است، به رقم 5350در هر 100گرم رسانده است.
طبیعت درمانگران در توضیح توصیه به مصرف شاتوت میگویند، این نوع توت حاوی یک منبع عالی ویتامین C است و دارای آنتیاکسیدان بالایی است که ضمن افزایش قدرت مقاومت بدن در برابر عوامل عفونتزا، برای کاهش التهاب و همینطور مبارزه با رادیکالهای آزاد مضر بدن نیز مؤثر است.
از نظربرخی از متخصصان تغذیه مصرف عصاره شاتوت در افراد دچار واریس سبب کاهش نشت دیواره نازک رگهای خونی میشود. این عصاره دارای آنتیاکسیدانهایی به نام آنتوسیانیدین است که به بهبود بافت پیوندی آسیبدیده کمک میکند و مصرف میوه شاتوت نیز اثر مشابهی در رفع این مشکل دارد.
در طب سنتی غرغرهکردن آب این میوه محبوب برای بهبود زخمها و جوشهای دهان و همینطور ورم حلق، درد گلو و تورم لثه توصیه شده است. مطالعات علمی همچنین نشان میدهد وجود روزانه شاتوت در برنامه غذایی افراد به بهبود عملکرد مغز و همینطور رفع خستگی فکری کمک شایانی میکند. در این مطالعات گفته شده است فلاوونوئیدها ازجمله آنتوسیانین و فلاوانولهای موجود در این میوه و خانواده آن از طریق راه ویژهای در هیپوتالاموس مغز میتوانند پروتئینهای خاصی را فعال کرده و حافظه را تقویت کنند.